Amit eddig tutira nem tudtál a napkrémekről! :)

Sokszor csak úgy gondolunk a napkrémekre, hogy a saját és a gyerekeink bőrét védje.

De mi lesz az állatokkal? Vizeinkkel? Vajon gondolunk rájuk is?

Az új filozófiánk, a Four-Respect miszerint tisztelettel bánunk, mind az emberekkel akik a termékekhez bármilyen módon hozzátettek, az általános környezetünkkel, illetve konkrétan a tengerek,óceánok élővilágával.

Ez azért nagyon fontos, mert, ha belegondolunk egy egyszerű strandolásba, ahol több száz ember megy egyszerre a vízbe, akkor óhatatlanul lejön valamennyi naptej a bőrfelületünkről, és az sajnos ott lebeg a víz felszínén. Ezzel a víz élőlényei, vagy akár a növényzete nem tud mit kezdeni, hiszen nem bomlanak le!

Egészen mostanáig, hiszen a Helan kifejlesztett egy olyan új technológiát, amelynek köszönhetően a naptejeink maximálisan védenek, ugyanakkor, ha a vízbe kerülnek, akkor teljes mértékben lebomlanak. Ez a Four -Respect filozófiánk!

F  /functional/ – Tiszteljük bőrünk egészségét és érzékenységét!

O  /ocean/     – Tiszteljük a tengerek, óceánok élővilágát,a naptej  természetes módon bomlik le a vizekben!

U  /human/ – Tiszteljük  az embereket, kizárólag helyi olasz emberektől, termelőktől, gazdáktól szerzünk be mindent, ami egy  termék előállításához szükséges!

R /recyling/  –  Tiszteljük a környezetet a környezetbarát csomagolásnak köszönhetően!

Tudomásul kell vennünk, hogy a nap sugarai akkor is elérnek minket, amikor kimegyünk biciklizni egy pántos pólóban vagy a fiúk fociznak egy órácskát rövidnadrágban, a gyerekek szaladgálnak a játszótéren.

Ezek mind kellemes dolgok, de ilyenkor is védeni kell a bőrünket!

A napozásnak vannak nagyon egyszerű szabályai, melyekre érdemes figyelni:

  1. A napozás pozitív hatásai: legtöbbször arról beszélünk, hogy milyen káros a napozás és mennyire vigyázzunk, pedig a napozásnak vannak nagyon pozitív hatásai is, sőt! A napfény javítja az immunrendszerünk működését. Már 5-10 perc napozás beindítja a szervezetben a D-vitamin termelését, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a kálcium beépüljön a csontjainkba.
  2. A napozás negatív hatásai: ha túl sokat napozunk,az UVB sugárzás miatt nagyon leéghetünk. Ennek egy későbbi következmény akár a bőrdaganat is lehet. Túl sok napozástól kialakulhatnak pigmentfoltok illetve ráncok, mivel az UVA sugárzás károsítja a sejtek DNS-t.
  3. Mennyit napozzunk: ahhoz, hogy szép barna legyen a bőrünk, ne égjünk le és sokáig kitartson a barnaság még ősszel is érdemes fél órát napozni, utána elvonulni az árnyékba és ezt ismételgetni.
  4. Mit használjunk az arcra: mivel az arcunk gyakorlatilag az utcáról kilépve nap, mint nap ki van téve a napsugárzásnak, viszont az arcbőrünk sokkal vékonyabb mint a többi testrészünk, ezért az arcunkat kenjük magasabb UV faktorú krémmel.
  5. Hogyan öltözzek: fontos, hogy mindig legyen nálunk egy vékony póló vagy pamut ing. Egyrészt elfér a legkisebb helyen is, másrészt óriási segítség lehet számunkra amikor úgy érezzük, hogy sok volt a napból. Ne tévesszen meg bennünket az ing használata, mert a napsugarak még azon is átütnek. Egy világos, vékony ing 10-faktorú napvédelmet nyújt, ezért a gyerekekre különösen figyeljünk, hogy még az ing használata alatt is kenjük be őket magas faktor számú naptejjel.

Sole Bimbi baba-napozo

+ 6. Milyen naptejet vegyünk: feltétlenül csak olyan naptejet érdemes választani ami az UVA és UVB sugárzás ellen is véd. Különösen figyeljünk az összetételre. Érdemes elkerülni olyanokat, melyek parabéneket, kőolajszármazékokat, szintetikus illatanyagot vagy tartósítószert tartalmaznak.

Ezek sok bajt okozhatnak, mivel a káros anyagok a napsugárzás hatásara megváltoztatják a sejteken belüli működést és rákkeltő vegyületté változhatnak.

Nagyon fontos, hogy a bőrtípusunkhoz válasszuk a naptejet. Ezért aki szőke-kékszemű vagy vöröses-szeplős, semmiképpen ne vegyen alacsony faktorú naptejet!

Ne feledjük! A nyár, strandolás, szabadtéri tevékenységek remek dolgok, ezért ne rontsuk el azzal, hogy nem figyelünk a bőrünkre!

Kellemes nyarat mindenkinek!