6+1 tipp a télen is ápolt kezekért

Miért fontosabb kezünk ápolása a téli időszakban?

Az őszi-téli időszak amúgy is nagyon megviseli kezünk bőrét, hát még a rengeteg alkoholos fertőtlenítő, ami idén szintén része lett az életünknek. Ugyanakkor, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a kezünk bőre is jelez az egészségének állapotáról. Normál esetben ilyenkor csak minimálisan kell jobban figyeljünk kezünk ápolására, mint a nyári időszakban.

Jelentkezhetnek azonban nehezebben kezelhető problémák is. Az ekcéma, kipirosodás, extrém bőrszárazság, ami nem csak szimplán kívülről orvosolandó feladat, de mindenképpen különleges gondoskodást érdemel. Mindez ráadásul nem csak ránk, nőkre vonatkozik, hanem a férfiakra ugyanúgy (kellene), hisz az összbenyomásnak ez is nagy része.

Íme 6+1 tipp, hogy kezed egyszerűen, kényelmesen és biztonságosan is átvészelhesse a hideg és száraz időszakot!

  1. Az első fontos tennivalónk, hogy szárítsuk meg mindig alaposan a kezünket. Ha irodai környezetben csak kézszárítóval tehetjük meg, és unjuk a hosszas ácsorgást a hangosan zúgó gép mellett, akkor inkább vigyünk magunknak kis törülközőt, amit 1-2 naponta lecserélünk.
  2. Az sem mindegy, mivel mosunk kezet. Erre a legjobbak a natúr szappanok, (mint pl a Winni’s Marseilles-i szappant), amik a természetes összetevőkön kívül nem tartalmaznak ipari szennyeltávolítót és egyéb szükségtelen, egészségre káros anyagokat, tartósítószereket. Egy igazán kényeztető megoldást nyújt a kifejezetten a körmök- és a kéz tisztítására alkalmas készítmény is, ami a tisztítás mellett kiválóan ápolja is a bőrt. (Kaffa kéz- és körömápoló)
  3. 2020-ban talán kiveri a biztosítékot az a szó, hogy (gumi)kesztyű, pedig alapvetően nap mint nap kéne használjuk, Covid-tól függetlenül is. Nem úri huncutság mosogatáskor, takarításkor ügyelni a kezünk bőrére, netán a körömlakkunk állapotára. Ezekből, ha lehet, ne az egyszer használatosakat válasszuk.Kint az utcán pedig mindenképp védjük kezünket a széltől és a kihűléstől egy kesztyűvel, amin nem fúj át a szél. Erre a legjobbak a bőrkesztyűk, amik ráadásul öltöztetnek is.
  4. A napi ápoláson túl az is fontos, hogy hetente 1x a kezünk bőrét is radírozzuk. Ezt megtehetjük akkor is, amikor a testünket kényeztetjük egy kis bőrradírral, de akár teljessé tehetjük a kikapcsolódásunkat, ha a szombat esti filmnézés közben kb 20 percig áztatjuk mandula- vagy sárgabarackmagolajos langyos vízben a kezünket, majd radírozzuk.
  5. A kéz ápolása kapcsán egyértelmű, hogy a legtöbbször a kézkrémes tubushoz, tégelyhez nyúlunk. Erre viszont érdemes több típusú krémet rendszeresíteni a lakás különböző pontjaira: egy könnyen felszívódó, nem túl zsíros krémet a fürdőszobába, hogy rögtön bekenjük a kezünket kézmosás után, egy hasonlót a konyhába és egy igen kiadós fajtát az ágy mellé.Lefekvéskor, amikor már letettük a telefont, jobb esetben a könyvet, érdemes egy igazán tápláló krémmel bekenni kezeinket, aminek aztán éjszaka van bőven ideje beszívódni. Ehhez választhatunk akár a Helan parfümökhöz tartozó kézápolók közül, de még ezek között is akadnak kiemelkedően hatásos készítmények, mint pl a Helan D’Ambra Nettare kéz- és körömápoló balzsam, vagy a különösen száraz bőrre ajánlott Kaffa kézápoló krém. Utóbbit össze is készítettük Neked a kéztisztító vajjal egy csomagba, ami így remek ajándék is lehet.
  6. Kanyarodjunk még vissza az alkoholos fertőtlenítőkre, amiből korábban 1-2 év alatt sem használtunk el egy tubussal, most meg pár hónap alatt kifogy. Ebből sem mindegy, melyik terméket választjuk, azon túl is, hogy némelyik kellemetlen, ragacsos érzetet hagy, némelyik szerencsére kicsit sem. A Helan szakértői egy olyan formulát találtak ki, amivel nem csak a fertőtlenítést tudjuk kipipálni a több, mint 60 %-os alkoholtartalmának köszönhetően, de rögtön az ápolást is. Utóbbiról az aloe vera, növényi glicerin és bazsalikomvíz tartalma gondoskodik, így nem tesszük ki kezünket további negatív hatásoknak. Mindezek mellé pedig a Helan extrém kéztisztító hidratáló alkoholos gél nem hagy nyomot és nem ragad utána a kezünk.

    6+1.
    Amit bárhol, bármikor megtehetünk kezünk, bőrünk és úgy általában egészségünk érdekében, hogy elegendő folyadékot iszunk. Semmiképpen sem kávét, több bögrével naponta, hanem leginkább tiszta vizet, vagy teákat, lehetőleg nem fekete teát, aminek szintén van vízelvonó hatása.