Aloe Vera gél – használat, tippek, érdekességek

bio gyógyhatású aloe vera gél

Az aloe vera nagyon sokféleképp felhasználható. A legtöbbször aloe vera ital, aloe vera spray, aloe vera gél formájában található meg. Ebben a cikkben rövid segítséget szeretnénk adni az aloe vera termékek közti eligazodásban!

Az aloe vera köztudottan az egyik legjobban hidratáló alapanyag, mely kozmetikumok és az alternatív gyógyászat által is egyaránt használt.

Fontos az aloe vera koncentráció?

Az aloe vera kivonatot tartalmazó termékeken fellelhető az aloe vera koncentrációt jelző százalékos kimutatás. Ez elengedhetetlen a teljes hatása elérésében, mivel az aloe vera nem a legolcsóbb alapanyagok egyike, így a belőle készült magas koncentrációjú krémek, gélek, spray-k szintén relatíve magas árral bírnak. Természetesen, ha egy alacsony koncentrációjú gélt veszünk lényegesen olcsóbb lesz, de a hatása meg sem közelíti a magas koncentrációjú aloe vera gélekét.

Lássuk, mik az aloe vera hatásai

aloe vera gél

Sebek kezelése

Az aloe vera remekül gyógyítja a sérüléseket, pozitív hatásai közé az égési sérülések kezelése is remekül leírható! Azonban fantasztikus hegek, csonttörések, napégés kezelésére is. Használjuk a sérült terület környékén, és szemmel látható hatásokat fogunk tapasztalni.

Ráncok és száraz bőr kezelése

Az aloe vera hatóanyagai között egyik első és talán leghasznosabb a megnyugtatásra és táplálásra alkalmas összetevői. Ne legyünk restek használni bőrszárazság esetén, illetve a bőrünk ráncosodását felülmúlni, hiszen rugalmassá, táplálttá teszi a bőrt.

Immunrendszer erősítő

Nem utolsó sorban az aloe vera immunrendszer erősítő hatással bír, így érdemes fogyasztani akkor is, amikor „még nem történt meg a baj”. Betegségek megelőzésére kifejezetten magas jelentőséggel bír, pláne a nehezebb lebetegedősebb időszakokban.

Aloe vera hatásai a bélrendszerre

Az aloe vera megannyi emésztést segítő alapanyaggal rendelkezik, így fantasztikusan megkönnyíti szervezetünk dolgát bél és gyomor panaszok ellen. Mind ezek mellet tisztítja a bélrendszerünk, és savtalanít is. Hozzá kell tenni, tekintve, hogy az aloe vera pozitív hatásai jelenlegi témánk, nem a túlcukrozott üdítőitalok és egyéb módosított felhasználásai hasznosak ilyen szempontból!

Hol találhatsz ilyen aloe vera gélt?

Kattints ide, és nézd meg a Helan aloe vera gél összetevőit. Egy biztos, azt fogod látni, hogy 24% aktív hatóanyag van benne, ami nagyon magasnak minősül! Egy ilyen gél kifejezetten jól jön a háztartásba!