Az ősz férfi illata

Létezik ideális Férfiillat? Amiről mindenkinek A férfi jut eszébe? Szerintem tudjátok a válaszom. Nem, nem létezik. Az, hogy te mit tekintesz a Férfi Illatának, nem a férfiról, hanem rólad árul el sok mindent. Legfőképp az illatemlékeidről, és az érzelmi viszonyaidról. Aztán persze ott vannak a társadalmi konvenciók, a különböző kulturális szokásrendek, a földrajz. Ennek a logaritmusos rendszernek a bonyolultsága mellett vagy dacára azonban vannak illatok, amik mégis sok embernek jelenti ugyanazt. Én azt vallom, ez azért van így, mert egy adott illat sok olyan komponenst kínál, amihez kapcsolódni lehet. Az Olmo egy olyan parfüm, amihez valószínű sokan tudnak kapcsolódni. Ki ezért, ki azért.

Ügyesen összetett illat, mert egyszerre gyümölcsös, de sem a citrusos, sem a lédús egzotikumok nem dominálnak benne. Egyszerre fás és gyökeres, de nem szikáran, hanem inkább porosan édesen. A bors, a gyömbér és a zsálya gondoskodik róla, hogy a célirányosság egy pillanatra ne kérdőjeleződjön meg.
Valahogy érzem benne a lehullott levelek és az őszi avar, föld, édességét, de a dohányos, füstös hangulat is felidéződik általa.
Ha valakinek pedig fontos az öko-tudatosság, ez a parfüm vegán minősítésű.
Lipovszki Csenge – illatesztéta