3 ok amiért érdemes bambusz fogkefére váltanod

Tudtad, hogy a legelső műanyag fogkefét még 1938-ban kezdték el forgalmazni? És azt is, hogy az összes azóta gyártott és eldobott fogkefe a mai napig szennyezi környezetünket? Évente mintegy 3,6 milliárd darab műanyag fogkefe kerül a szeméttelepekre és az óceánjainkba és ami még szörnyűbb: ezek a műanyagdarabok még évezredek múlva is jelen lesznek Földünkön.

Visszamenni sajnos már nem tudunk az időben, de ettől a pillanattól kezdve Neked is megvan rá a lehetőséged, hogy leváltsd a környezetgyilkos műanyagdarabot egy környezetbarát, biológiailag is lebomló bambusz fogkefe alternatívára.

Miért a bambusz?

  1. Gyorsan nő. A bambusz gyorsabban nő, mint bármilyen fa, ami azt is jelenti, hogy több bambusz terméket lehet előállítani, ami hosszú távon a műanyag visszaszorítását eredményezi. A bambuszból 2 év alatt feldolgozható növény lesz, míg a népszerű bükkfa felhasználására több évet is várni kell. Továbbá az is hozzájárul, hogy a bambusz termesztéséhez nincs szükség műtrágyára és növényvédőszerre sem.
  2. Komposztálható. A bambusz fogkefék elhasználása után a nyelük 100%-ban komposztálható. A műanyag fogkefe ezzel szemben nem máshol, mint a kommunális kukában végzi, ahonnan egyenes út vezet a szeméttelepekre, majd az óceánok vizeibe.
  3. Újrahasznosítható. Lévén, hogy a bambusz fogkefe nyele természetes, zöld anyagból készül, 100%-ban lebomló és újrahasznosítható, így nem terheled vele a környezeted.

Szerezd be most a saját giraffe® bambusz fogkefédet és járulj hozzá Te is fogaid és Földünk egészséges jövőjéért.

Szenes fogkrém

A környezettudatos szájápolásba nemcsak a bambusz fogkefe, hanem a szenes fogkrém is beletartozik.

A szenes fogkrémek aktív szenet tartalmaznak, ami nagy felületű porózus szerkezetű szén, amit növényi anyagok elszenesítésével állítanak elő. A szénnek az úgynevezett aktív felülete képes magához kötni a baktériumokat és vírusokat, ezzel megakadályozva azok felszívódását a szervezetben. Az aktív szenet tartalmazó fogkrémek a szénnek ezt a tulajdonságát használják ki, hogy hatékonyabban eltűntessék a fogkövet és a lepedékeket.

Ajánljuk a Hetedhét Szenes Fogkrémet, mely természetes összetevőin kívül aktív szenet is tartalmaz, mely a fog sárgás elszíneződését távolítja el, mint például a tea, kávé, nikotin, vörösbor okozta elszíneződést.

Jó környezettudatos szájápolást kívánunk!