Beszélgetés Borszuk Kriszta sminkmesterrel 1.rész

  1. RÉSZ

Borszuk Kriszta professzionális sminkmester szépség történetei (1. rész)

Egy professzionális smink karrier – hagyományos smink vs. biosmink?

A Helan Biokozmetikumok világának egyik fontos alapköve a magas minőségű, természetes, allergénektől mentes dekorkozmetikum kínálat. A mai modern nő számára is egyre fontosabb, hogy a változó környezeti hatások mentén, a káros anyagokat, a felesleges allergéneket tartsuk távol a bőrünktől, magunktól.

Szépség blogunk keretei között, több részben olvashattok majd a Helan sminkek alapanyagok érdekességeiről és arról, hogy miként vélekednek termékeinkről profi sminkesek. A Helan Szépség Blog keretei között vendégünk Borszuk Krisztina, sminkes és dekorkozmetikum szakértő, akivel több részletben beszélgettünk, s nagyon sok érdekességet tudhattunk meg, a sminkelés trendjeiről, a primer fontosságáról és a bio kozmetikumok jelentőségéről, a „mai nők” életében is.

HELAN: – Kriszta, nagyon köszönjük, hogy elfogadtad felkérésünket, s hogy megosztod velünk szépség tapasztalataid, munkád részleteit, a dekorkozmetikum trendeket. Mióta sminkelsz, kikkel dolgozol leginkább, milyen rendezvényekre hívnak?

KRISZTA: Sziasztok, nagyon örülök, hogy elvihetlek Benneteket egy kicsit az én „szépségszakmám” izgalmas és mesés világába. 2013. óta sminkelek. Azóta rengetegen megfordultak a kezeim alatt.

Ez az egyik dolog, amit különösen szeretek a szakmámban, hogy a szépség olyan sokoldalú, megannyi karakter, arcforma, személyiség létezik, melyekhez külön öröm sminket alkotni. Készítettem alkalmi sminket, nappali sminket, próbasminket esküvőre, menyasszonyi sminket, próba sminket szalagavatóra, szalagavatós ünnepi sminket fiatal lányoknak.

Örömteli családi események keretei között volt, hogy csak a menyasszonyt sminkeltem, de volt, hogy rajta kívül még az örömanyákat, testvéreket, barátnőket és a koszorúslányoknak is én alkottam meg azt, amiről álmodtak.Megfordultam számtalan divatbemutatón, céges rendezvényen. Ezenkívül fotózásokra szoktak még hívni, amit különösen szeretek, de nagy örömmel veszek részt sminkesként kismama fotózáson, családi fotózáson, glamour vagy budoir fotózáson is, illetve portfólió fotózáson is. Amire külön nagyon büszke vagyok, hogy több éve együtt dolgozom a Perfect Models Modellügynökséggel, ahol folyamatosan tanítom a lányokat, illetve a portfólió fotózásokon is részt veszek.

Emellett Copf Fészekkel szintén együtt dolgozom, ami azért is érdekes, mert itt kvázi frizurákat egyeztethetünk össze sminkkel, s megannyi sok más dologgal. Emellett tartok még önsminkelő workshopokat is, melyeknek nagyon nagy sikere van. S nem utolsósorban egyik remek kihívás volt számomra megismerkedni a Helan Bio Dekorkozmetikumokkal, amelyeket egy új portfoliót teremtettek számomra, a természetes, allergénmentes sminkek világában.

HELAN: Mik a tapasztalataid a hagyományos sminkekkel kapcsolatban? Minden bőrtípushoz használható a hagyományos smink? Mikor szoktak váltani az emberek a bio smink irányába?

KRISZTA: A hagyományos smink tökéletes, s alapvetően a legtöbbünknek, nekünk nőknek ez a kiindulási alap. Mindezaddig szokott általában így maradni, amíg vagy a bőr nem válik érzékennyé, vagy egyszerűen a környezeti hatások, a rohanó világ üzenetei miatt, úgy dönt valaki, hogy inkább váltana a bio smink felé. A természetes alapanyagok és az allergénektől mentes világba. Én ezért is örülök külön annak, hogy megismerkedtem a Helan termékekkel.

A következő blog írásban megtudhatjuk, hogy miért is bővítette Kriszta a sminkpalettáját a Helan termékekkel, s hogy milyen dolgozni ezekkel a mesés olasz, természetes és bio smink alapanyagokkal.

Borszuk Kriszta elérhetőségei: www.borszukkrisztina.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/borszukkrisztina.hu/

Instagram: @borszukkrisztinamua