Egy csodás őszi illat

„Őszi éjjel izzik a galagonya…”
Valahogy az ősz ilyen hideg-meleg minőség. Fordulópont, ahol a külső meleget és fényt átvisszük belülre.
A pislákoló mécsesek táncoló tüze mellett az illatok igen jó szolgálatot tesznek a melegség belülre varázslásában.
Az idei ősz ajándéka a napsütötte, langymeleg délutánok sora, a hajnalok és az éjjelek azonban csípősek.
Ez a fajta kettőség van benne ebben a Helan parfümben is, ami egy ámbrás triumvirátus legkönnyedebb tagja.
A narancsszínű Gocce d’Ambra első szaglásra meghökkentő módon ötvözi a mélyebb alapjegyeket a citrusos fejjegyekkel. Első szaglásra még dolgoztak az előítéleteim, miszerint citrus és ámbra sehogy sem passzintható össze, de hála a cédrus és a vetiver kissé fanyarabb rétegeinek, ők azok, akik csatlakoznak az édesnarancs és a bergamott frissességéhez, hogy aztán a jázmin adjon egy nőies csavart a parfümnek.
Galagonyamézzel még soha nem találkoztam egy illatban. Pedig állítólag van neki egy semmihez sem fogható, kissé mandulás felhangja, amit a fehér virágból szorgoskodnak ki a méhecskék. (Gyönyörű a természet; az áfonya méze a szív gyógyszere: infarktus után, vagy csupán vérnyomás problémák kezelésésére is gyógyhatással bír).
helan dambra gocce parfüm banner
Gocce / csepp – mézből, a gyantás borostyánból, ( az ámbrás kifejezést a legtöbb nyelv gyűjtőfogalomként használja a fás, gyantás illatcsaládra, megkülönböztetve az ambergris-től, ami az ámbrás cet megemésztetlen gyomortartalma). Narancsos sütis beütés, de inkább narancsdzsemes linzer, semmint vajas krémes torta.
Ha valakinek pedig fontos az öko-tudatosság, ez a parfüm vegán minősítésű.
Lipovszki Csenge – illatesztéta