Egy takarítónő „titkos” naplója….avagy: mik derülnek ki takarítás alatt egy házigazdáról…

Számtalan olyan család van, ahol a takarítást egy takarítónő végzi. Gyakran vannak otthon a házigazdák, de legtöbb esetben nem. Ilyenkor egy tisztességes takarítónő nem kérdez, nem keres válaszokat, csak teszi a dolgát….

Mondjuk ki, ez egy bizalmi állás, nagyon is az. Nem csak precizitást kíván, de maximális diszkréciót is.

Jelen esetben a takarítónő egy ismerős hölgy, aki magas intelligenciával rendelkezik, egyetemet végzett, 3 nyelven beszél folyékonyan. Természetesen nincs naplója, csak egy beszélgetés során mesélte, hogy miket lát és ebből mire lehet következtetni akár a ház Uráról, akár a ház Asszonyáról:

„Hat lakást takarítok. Megtörtént, hogy akkor hívtak takarítani, amikor a férfi elutazott egy hétre szolgálati útra, a feleség otthon maradt. Volt, hogy megjelent két boros pohár a mosogatóban, amiből egyértelmű volt, hogy vendég járt ott. Ez még természetesen nem jelent semmit, de amikor arra kérnek, hogy minden legyen rendbe rakva amire a férj haza ér, az már megmosolyogtat. Ilyen esetekben vigyázni kell(ene) például arra, hogy ne maradjon alsónemű az ágyban, hogy ne legyen elő véve két törölköző egy helyett. Ami még árulkodó jel lehet, ha a WC ülőke fel van hajtva, miközben csak a hölgy van otthon.”

„Volt már, hogy a háziak engem kérdeztek, hogy láttam-e, tapasztaltam-e bármi furcsát? Ilyenkor sosem mondom el a látottakat, hiszen egy kínos ügyet nem az én információim alapján kell, hogy megoldjanak, hanem egymás rezdüléseit kell, hogy érezzék.”

Én csak „teszem a dolgomat”. Az, hogy van a dologról véleményem, másodlagos.

„Olyan is előfordult már, hogy az íróasztal portalanítása közben a válóperes megállapodást én hamarabb láttam, mint a feleség. Ezek elég kínos szituációk számomra”

„Mégis, talán a legnehezebben emészthető az volt, amikor sorozatosan arra mentem be az „üres” lakásba, hogy a tinédzser gyerek otthon van. Úgy csinál reggel, mint aki elmegy iskolába, utána, amikor a szülők elmennek, ő hazamegy. Ez egy olyan helyzet, amibe én is beleállok, hiszen én is szülő vagyok. Bár a gyerekkel beszéltem, de ez mégsem megoldás, hiszen legközelebb akkor nem otthon lesz, hanem valami más helyen. Ez volt az a pont, amikor elmondtam a háziaknak a látottakat.”

Sok pici apró jel árul még el a házigazda igényességéről vagy éppen trehányságáról információt, de ezeket egy igazi Takarítónő (így nagy „T”-vel) mindörökre megtartja magának.