Férfi parfüm ajánló: Helan Elemi férfi bio parfüm

A férfi parfüm ajánlónkban most egy igazán klasszikusnak számító illatot mutatunk be, amely mégsem annyira klasszikus… Liponvszky Csenge írása.

„Amennyire fent, olyannyira lent.” Ez az elemi gyanta nevének jelentése. Ez a vertikális mozgás a Helan, férfiaknak szánt, azonos nevű parfümjében is benne rejlik. Citrusos, aromásan orrtisztító kezdet és a zöld erdő mélyén szagolható nedves föld kötődik össze benne.

Egy klasszikus fougère (ejtsd: fuzser), csak kicsit felpörgetve a mai kor sebességére és ingerküszöbére. A fougère páfrányt jelent, és csalafinta módon nem azért jelöl egy illatcsaládot, mert olyan jellegzetes illata lenne a páfránynak (igazából nincs is neki ), hanem mert az 1882- ben dobták piacra a Houbigant Fougère Royal parfümjét, melyben a frissen kaszált széna és a zöldes, földes hangulat keveredik.

 

Helan Elemi - férfi parfüm ajánló

Férfi parfüm ajánló: klasszikus illat, kicsit megfűszerezve

A mai illatszerálmodók ugyanúgy újat akarnak mondani, mint bármely más művészeit ág képviselői, ezért is keresik az újabbnál újabb, szokatlannál szokatlanabb összetevőket.

A fejjegyek közt olvasható grapefruit virága nem, de a titokzatos kava kava gyökér engem is meglepett. Ez, a Csendes- óceáni térségben kultikus tudatmódosítónak tartott növény itthon mámorbors néven ismert. Ugyanúgy a gyökerét használják, mint az ebben a parfümben is fellelhető vetiverfűnek.

A földiségét még az ibolya is erősíti, bár édes aromája inkább csak titokban lágyítja a növényi ambrettával az összhatást. Ez az összhatás azonban kétséget kizárólag zöld, citrusos és fás, amolyan nagy klasszikusokat idéző formációban.

Ha valakinek pedig fontos az öko-tudatosság, ez a bio parfüm vegán minősítésű.