Ha az 1001 éjszaka meséi parfümök lennének

Öveket becsatolni! A Helannál is érzik, hogy már semmi nem lesz úgy, mint rég. Egy új utazás veszi kezdetét. Innovációk, új utak keresése, bátorság, érzelmekre reflektálás- üdv! A niche parfüméria berkeiből már az európai orrnak is ismertté vált oud (ejtsd: úd), a mesés, aranyárban mozgó értékes és nem mindennapi gyanta most bemutatkozik az olasz bioparfümök felhasználóinak is. Az agarfa, vagy másnéven sasfa gyantája a Közel-Keleten már régóta nagy becsben tartott illatosító.
Olajként, füstölőként a jómódot és jó illatot hivatott üzenni a nagyvilágnak. Barátkozást igénylő aroma, mivel a mi kultúrkörünkben nem ismert még csak hasonló sem. Édes és sós, karcos és mézes, egyszerre sugárzik belőle erő és kaland, valamint melegség és bujaság. Idő kell neki, amíg összeérik a bőröddel, és kiadja a csak Rád jellemző karakterét.
Aki az óvatosabb duhaj kategóriába tartozik, az a magenta G-Oudot válassza, a maga púderes, vaníliás, számomra kissé rózsás illatával. Ő lágyabb, már ha oud esetében lehet első szippantásra érezhető lágyságról beszélni. A gyanta itt csak másodhegedűs, de biztos támaszként áll a háttérben. Amolyan 1001 éjszaka meséi világba cseppenünk. Mi több, olvadunk.
A kék W-Oud egy valódi bevezetés a perzsa hercegek világába. A fűszeres, fás kompozícióban a kardamom, tömjén, sáfrány egy álhatatos tengelyt ad az ouddal karöltve. Bár uniszex illat, nekem a csillogó arannyal díszített, élénk színű selymekbe öltözött harcos férfiak képe villan be. Hagyomány és szépségtisztelet. Érzelmesség és erő.
Mindkét illat kapható olaj vagy kis kiszerelésű parfüm formájában, sőt, párban is. Ha kalandra vágysz, kipróbálni magad a komfortzónádon kívül – akkor ne hagyd ki őket.
Ha pedig fontos az ökotudatosság, ezek a parfümök vegán minősítésűek.
Lipovszki Csenge – illatesztéta