Hány éves kortól ajánlott parfüm gyerekeknek?

Azt gondolnánk, hogy parfümviselési szokásaink terén mérvadó, amit anyukánktól láttunk. Ha az anyuka használ parfümöt, kell parfüm a gyerekeknek is?

Lehet, hogy ez nagy általánosságban igaz is, a mi családunkban azonban biztosan nem volt az: édesanyám soha nem használt ugyanis parfümöt, engem viszont elég hamar beszippantottak az illatok. Vagy legalábbis én őket. 😊

Parfüm gyerekeknek: van korhatár?

Igaz, hogy nem lehet általánosan működő „korhatárt” húzni, hogy mikortól illatosítsa magát egy tini, de abban óriási a felelősségünk, hogy terelgessük „illat-ízlését”.  Hatalmas a választék, erősen hat a divat is, de nem biztos, hogy a legmenőbb márka fajsúlyos parfümjével kell kezdeni a sort, ballagási ajándékként.

Kinek jó, ha 14-15 éves csemeténk, akár lány, akár fiú, többemeletnyi tömény illatcsíkot húz maga után? Ráadásul egy magára és a környezetére valamit is adó anyukának/gyereknek az sem mindegy, hogy az illat mennyire terheli a környezetet, tesztelték-e állatokon, tartalmaz-e irritációt okozó összetevőt?

Milyen parfümöt válassz a gyerekeknek?

Szerencsére a Helan parfümök megfelelnek a szigorú bio-követelményeknek, ezen felül pedig mindenki megtalálja a számára ideális illat-hangulatot. A könnyed-citrusos vagy a vagány-gyümölcsös kompozíciók között biztos tudunk választani a (hozzám hasonló) illat-függő gyermekünknek is. Persze, az ő esetükben is érdemes először illat-próbát végezni, nehogy a választott parfüm végül „leugorjon” viselőjéről. A válogatáshoz jó kedvet és türelmet kívánok! 😊

Egy apró történet a parfüm imádatról gyerekként

Úgy 14-15 éves lehettem, amikor a külföldön élő nagynénémtől kaptam egy pici üvegcsével a saját kedvenc parfümjéből. Az tényleg parfüm volt, valódi nőknek kreálva. Bármennyire szerettem volna már akkor valódi NŐ lenni, ez az illat sehogyse passzolt hozzám.

Ugyanebben az időszakban kaptam meg életem első dezodorait, de ezek sem a 90-es években oly népszerű Impulse sorozatból kerültek ki, de nem ám!

Olyat csak néhány, tényleg érett osztálytársnőm használhatott. Hú, hogy irigyeltem őket ezért! Később már a zsebpénzem bánta egy-egy kísérletemet- szerencsére nem volt túl sok költenivalóm. Azért anyum ismert annyira, hogy igyekezett az illatmániámat „csitítani”, finomabb, könnyedebb eau de toilette-ekkel.