Mi is valójában a rosacea?

A rosaceás vörös foltok a bőrfelszín alatti megtört, elpattant vérerekből erednek, melyek erős színe átüt a bőrön.

Minél több a bőrünk alatt az elpattant hajszálér, annál nagyobbak és erőteljesebbek a vörös foltok.

Ez a betegség leginkább a 30 év feletti, szőke, kék szemű, világos bőrű nőknél és férfiaknál jelentkezik. Jellegzetes piros foltok először az orron, az orcákon és az állon jelennek meg. A fokozott bőrpír és értágulat okozta foltok kiterjedése a betegség előrehaladtával egyre nőhet és apró hólyagok, pattanások, gyulladt, gennyes csomók is kísérhetik.

Az esztétikai problémák mellett a betegség járhat égő érzéssel és kellemetlen viszketéssel is. A tüneteket kiválthatják különböző ételek és italok (meleg, csípős, fűszeres ételek, italok, alkohol, koffein), az időjárási tényezők (napfény, szél, nagy hideg, hőség), vegyi anyagok (gyógyszerek, kozmetikumok), stressz és hormonális változások.

  • A rosacea tünetei többnyire rohamokban alakulnak ki, és a betegséget hosszú ideig tünetmentes periódusok is kísérhetik.
  • A betegség tünetei napfény hatására rendszerint rosszabbodnak, a tavaszi-nyári időszakban ezért még nagyobb gondot kell fordítanunk a megelőzésre.
  • A rosaceás bőr ápolása A megfelelő bőrápolás és hidratálás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megnyugtassa a rosacea-s bőrt, és elősegítse a bőrpír és az irritáció csökkenését.

A Helan rozáceás bőr ápolására kifejlesztett COUPEROSE készítményei hatékonyan enyhítik az irritációt, megnyugtatják a kipirult bőrt és védik a külső irritáló hatásoktól.

Bőrvédő, tápláló, megelőző hatást fejtenek ki annak érdekében, hogy a bőr megtartsa természetes, egészséges színét. Mivel a rozáceás bőr ápolásában a napvédelemnek kiemelt szerepe van, a készítmények természetes UV-filtert tartalmaznak.