MIVEL MOSD A BABARUHÁT?

 

Amikor a kisbabával hazaérünk a kórházból a babaszoba szekrényében általában már szépen összehajtogatva ott sorakoznak a szebbnél szebb babaruhák, törölközők, takarók, ágyneműk. Újdonsült anyukaként azonban kissé megriadunk a feladat súlyától és számtalan kérdés merül fel bennünk….Tovább olvasom

Miért kezeljük másképp az újszülöttek és csecsemők ruháit?

Mert a babák bőre még vékonyabb, fejletlenebb és nem képes olyan fokú védelemre, mint a felnőtteké. Épp ezért sokkal érzékenyebb is a környezet ingereivel szemben, és hajlamosabb az allergiás reakciókra is.  Az átlagos mosószerek és öblítők olyan vegyi összetevőket tartalmaznak, melyek irritálhatják a baba érzékeny bőrét. A legcélszerűbb a megelőzés, válasszunk inkább olyan mosószert, ami nem tartalmaz semmiféle allergén anyagot.

Mossuk-e külön a babaholmit? 

Erre nincs általános szabály; vannak, akik a többi családtag ruháitól elkülönítve mossák a babaruhát (általában a kicsik fél, 1 éves koráig), mások nem csinálnak ebből nagy ügyet és minden egyszerre tesznek a mosógépbe. Ám ha a babád bőre érzékeny , akkor mindenképp érdemes elkülönítve, speciális, szenzitív mosószerrel mosni a ruháit.

Tanácsos-e az új babaruhát is kimosni? 

Igen, a frissen vásárolt babaruhákat, babatakarókat, ágyneműket mindenképpen érdemes kimosni használat előtt. Gondolj csak bele, hány kézen ment keresztül mielőtt babád érzékeny, fejletlen bőrével találkozik. Ráadásul a legtöbb ruhát gyárilag kezelik gyűrődés ellen, ennek nyomait legjobban egy alapos első mosással távolíthatjuk el.

Vasaljam-e a babaholmit? 

Erre sincs bevett szabály, van aki soha nem vasal, van, aki mindent kivasal.

Mivel a vasalás fertőtlenít, az első pár hónapban legalább azokat a babaholmikat érdemes kivasalnunk, amelyek közvetlenül érintkeznek a pici bőrével.

Milyen mosószert válasszak?

Ha a baba bőre érzékeny (márpedig a babák bőre még fejletlen és emiatt általában érzékeny) netán allergiás reakciókat és kiütéseket is tapasztalsz nála, használj olyan mosószert, amely nem tartalmaz kémiai anyagokat, hanem biológiai összetevőkkel távolítja el a szennyeződéseket.

Mi ehhez az olasz WINNIS hipoallergén öko mosó-és öblítőszereit ajánljuk.

 

Winni's Naturel öko mosószer koncentrátum Verbéna- Aleppo szappan1500ml

 

Ezek a tisztán növényi összetevőkből készült  termékek bőr és környezetbarátok, így babaruhák mosásához is ideálisak. Mivel koncentrátumok, emiatt rendkívül gazdaságosok, elég egy fél kupaknyi egy adag ruhához. Magas tisztítóhatásuk mellett finom, könnyed, kellemes illattal rendelkeznek. Színes és fehér ruhákhoz egyaránt használhatod őket. Nem tartalmaznak mesterséges tartósítószert és színezéket, – foszfor-és nikkelmenetesek. És természetesen nem tartalmaznak propilen-glicolt se, mely az ekcéma gyakori kiváltója.

Hogyan tisztítsam ki a foltokat a babaruhákból?

 

Winni's Naturel szappan Marseille kivonattal mosáshoz és mosakodáshoz 250gr

A hozzátáplálás időszaka bizony feladja a leckét a folttisztítóknak is. Itt egy kis céklafolt, ott egy kis sárgarépa, esetleg paradicsompüré. Ahogy gyermekünk totyogni kezd jön a fűfolt, meg a sarazás nyomai. Ez persze még jópár évig így lesz, amikor a kis lurkó már javában önállóan nyalja a csokifagyit és lelkesen gázol a pocsolyákba.

A friss foltot legjobb azonnal még nedvesen kezelni például WINNI’S szappannal, amely hatékony ellenfél a legreménytelenebb foltok esetén is!

100%-ig természetes növényi összetevőkből készült szappan Marseille kivonattal! Kiválóan eltávolítja a legmakacsabb foltokat is, anélkül, hogy bármely szintetikus és allergén összetevőt tartalmazna. Ráadásul a kisgyerekek és érzékeny bőrű felnőttek számára is ideális-akár kézmosáshoz, mosakodáshoz is!

A WINNI’S mosó és tisztítószereket megvásárolhatod a nagyobb TESCO áruházakban, az Euro Family üzleteiben vagy megrendelheted itt is:

https://okoabc.hu/kornyezetkimelo_tisztitoszerek_53/babaruha_mosas_112