TÉGED IS SZERETNEK A SZÚNYOGOK? ELÁRULJUK AZ OKÁT!

Azonban mielőtt végigmennénk a szúnyogok választási szempontjain, fontos leszögeznünk, hogy a szúnyogok nem vérrel táplálkoznak, hanem kizárólag növényi nedvekkel. A nőstény szúnyogoknak a peterakáshoz van szükségük az emberi vérre. (A hím szúnyogok akkor se csípnének, ha akarnának, szájszervük ugyanis alkalmatlan az emberi bőr átfúrására.)

A szúnyogok alapvetően szaglás útján választják ki, hogy kit csípjenek meg, vagyis azt veszik alapul, hogy milyen vegyületek vannak potenciális áldozatuk leheletében és izzadságában. Az egyik kulcsfontosságú vegyület, ami vonzza a szúnyogokat, a kilélegzett szén-dioxid mennyisége. A számukra vonzó illatokat már 50 méterről megérzik!

A szúnyogok tehát jobban szeretik a:

-férfiakat

– a felnőtteket

-a 0-ás vércsoportú embereket

-a túlsúlyos  embereket vagy várandós nőket (ők több szén-dioxidot lélegeznek ki)

– a sötét ruhát viselőket (mert ez magába szívja a hőt)

– az alkoholt fogyasztó embereket (óvatosan a nyáresti sörözéssel!)

– az izzadó és/vagy aktív mozgást végző embereket (az izzadtságban lévő tejsav egyenesen ellenállhatatlan a szúnyogok számára)

– azokat, akik szervezete bizonyos savakat (húgysav, ammóia) állít elő

Miközben a nőstény szúnyog vérünket szívja, a nyála egy részét a bőrünkbe juttatja. Ez olyan fehérjéket tartalmaz, melyek a bőrben maradnak, s az immunrendszerünk erre reagálva okozhatja a sokszor elviselhetetlen viszketést és duzzanatot.

Ezt persze mindannyian szeretnénk elkerülni, és a nyári estéket, éjszakákat megkeserítő, fülünkbe döngicsélő jószágokat szívesen kitörölnénk az életünkből.

Ám a boltokban és drogériákban kapható szúnyogriasztó szerek mérgező hatásúak is lehetnek és az arra érzékenyeknél (különösen a csecsemőknél és a kisgyerekeknél) allergiás tüneteket is okozhatnak.

 

 

Helan Szúnyogriasztó roll-on 50ml (gyerekeknél is )

A Helan ZANZ Szúnyogriasztó spray és roll-on hatékonyan tartja távol a szúnyogokat, tisztán természetes összetevőinek köszönhetően pedig a kisbabák és gyerekek érzékeny bőrén is használható.

Naheszi-fa, citromfű, muskátli, bazsalikom, atlasz cédrus, rózsafa, levendula, citrom és eukaliptusz olaj esszenciákkal gazdagított összetétele, valamint az Aloe Vera gél tartalma maximálisan biztonságos, bőr-és környezetbarát, emellett gyengéden hidratáló és bőrpuhító hatású is.

 

Helan Szúnyogriasztó spray 100ml