VISZLÁT NARANCSBŐR!

A statisztika szerint a magyar nők 62 %-a küzd túlsúllyal és 80%-a narancsbőr valamilyen formájával, de ez lehet, hogy sovány vigasz, ha a strandon épp a maradék pár százalék villog körülötted tökéletes testtel, falatnyi bikiniben.

Persze minden csupán önbizalom kérdése, hisz érezheted magadat a végzet asszonyának 10 kg plusszal is, de a tökéletes alak és a legmenőbb fürdőruha se segíthet rajtad, ha te magad nem érzed magadat vonzónak.

 

Pár dolog, amit talán te is rosszul tudsz a narancsbőrrel kapcsolatban!

 

Először is oszlassunk el egy tévhitet!

Bár a narancsbőrt mindenki cellulitisznek hívja, a köznyelvben elterjedt cellulitisz kifejezés valójában a laza kötőszövet fájdalmas bakteriális fertőzését jelenti, míg a cellulit (narancsbőr) a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat, vagyis a kettő nagyon nem ugyanaz!

A cellulit tulajdonképpen a kötőszövet (a bőr alatti zsírszövet) ödémája, vizenyője, melyet a sejtekben felhalmozódott toxikus anyagok okoznak. 

Másrészt a narancsbőrnek nem mindig van köze a súlyfelesleghez.

Ha egy kis – általában örökletes- hajlamod is van rá, korra és testalkatra való tekintet nélkül jelenik meg combodon, hasadon vagy a fenekeden, hogy megkeserítse az életedet.

Persze helytelen életmóddal azért jócskán rásegíthetsz: Ha keveset iszol és nem mozogsz eleget, ha szívesen nassolsz egészségtelen ételeket, ha ülőmunkát végzel – sűrű kávé – és cigiszünetekkel –, sőt, még a stressz is rizikótényező lehet.

Sajnos általában a sima fogyókúra sem célravezető, mert a sejtekben rekedt anyag fő tömege nem zsír, hanem víz (ennek ellenére vízhajtókra sem reagál). A narancsbőrt egyszerre több fronton, célzottan kell kezelned.


 

Így veheted fel a harcot a narancsbőr ellen

 

1. Fogyassz nagy mennyiségű folyadékot, legalább napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet, gyógyteát.
2. Mozogj rendszeresen, hetente legalább 3-4 alkalommal. Legideálisabbak az aerob mozgásformák: futás, kocogás, aerobic, spinning, TRX, zsírégető torna, biciklizés, de hasznos lehet az alakformáló torna, a tánc és a pilates is.
3. Felejtsd el az egészségtelen és puffasztó ételeket, italokat! A finomított és fehér cukrokat, fehér liszttel készült péksüteményeket, a zsíros ételeket, sőt a tejet és a szénsavas italokat is. Helyettesítsd őket rostban gazdag ételekkel, teljes kiőrlésű gabonákkal, sok zöldséggel, salátával, gyümölccsel, probiotikus joghurttal, sovány húsokkal. Fokozottan kerüld el a különféle mesterséges adalékanyagokat. (Ízfokozókat, állományjavítókat, tartósítószereket, mesterséges színezőanyagokat, édesítőszereket.)
4. Aludj eleget! A megfelelő mennyiségű alvás gyorsítja az anyagcserét és segít szervezetedet csúcsra járatni!

5. Kerüld a jojó effektust, mert az csak tovább fokozza a cellulitiszes tüneteket.
6. Ha valóban meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől, el kell búcsúznod a káros szenvedélyektől is. Szóval viszlát cigi, csoki, kávé és alkohol!
7. Ha igazán elszánt vagy, egy méregtelenítő kúrába is belevághatsz.
8. Az infraszauna is a narancsbőr esküdt ellensége, mivel beindítja a nyirokrendszert, vérkeringést, anyagcserét és serkenti a méregtelenítést.
9.A váltózuhany (azaz felváltva forró és hideg víz) serkenti a vérkeringést, beindítja a bőrregenerálódás folyamatát, erősíti a kötőszövetet, feszesíti a bőrt.
Váltózuhanyt követően törülközővel alaposan dörzsöld át a bőrödet!

+ 1 tipp

4 szuper bio termék a narancsbőr ellen!

 

Helan Cellulit (narancsbőr) elleni fitokozmetikumok

A HELAN célzott és tisztán növényi összetételű, magas hatóanyag-tartalmú készítményeivel még eredményesebben kezelheted a bőröd szépségét elcsúfító narancsbőrt.

 

HELAN INTENZÍV SZAUNA-HATÁSÚ ALAKFORMÁLÓ KRÉM,GYÓGYISZAPPAL ÉS TENGERI ALGÁVAL

Szauna-hatású alakformáló krém, aktív, természetes összetevőkkel, amely serkenti a mikrokeringést és segít a felesleges zsír elégetésében.


HELAN REGENERÁLÓ ALAKFORMÁLÓ KRÉM FRISS ARTICSÓKA RÜGGYEL

Jegesen hűsítő hatású alakformáló krém, amely serkenti a mikrokeringést, segít a felesleges zsír elégetésében, a visszatartott víz kiürítésében, és a bőr feszességének, tömörségének helyreállításában.

 

HELAN TONIZÁLÓ, ALAKFORMÁLÓ KRÉM TENGERI ALGÁVAL 

Jegesen hűsítő hatású alakformáló krém, amely serkenti a mikrokeringést, megszünteti a feleslegesen visszatartott folyadékot, segít a felesleges zsír elégetésében, és helyreállítja a bőr rugalmasságát

 

HELAN SZUPERAKTÍV BŐRRUGALMASÍTÓ SZÉRUM 

Az azonnali hatású szérum már felkenéskor kellemes érzést nyújt, koncentrált összetétele pedig segít a zsírégetésben, az érintett területek mikrokeringésének javításában, és a szövetek tömörségének visszanyerésében