Narancsbőrről mindent

A narancsbőr vagy más néven cellulit (latinul: adiposis edematosa) a bőr alatti (szubkután) kötőszövetben található, kötőszöveti sövényekkel határolt lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrterület.

Fiatal vagy idősödő bőrt érint a narancsbőr?

Sajnos a nők 95 százalékának van narancsbőre, legyen az fiatal vagy idős, sovány vagy teltebb. Főleg a nyár kezdetén kerül a figyelembe a narancsbőr, amikor is sokan kezdik felvenni a harcot ellene és minden csodaszert kipróbálnak, hogy megszabaduljanak tőle.

Nagy különbségek lehetnek a nők között, hogy kinek milyen kiterjedésű és fokozatú a narancsbőre Ebben szerepe van az elhízásnak és a felborult férfi nemi hormon-háztartásnak is.

Mit tegyünk és hogyan ellene?

Elsősorban a megfelelő táplálkozással segíthetünk,amely legyen rendszeres. Korlátozni kell a  cukor fogyasztását, inkább reggelire együnk péksütit, kenyeret, amelyet így egész nap éget el a szervezetünk. Minél több zöldséget és gyümölcsöt együnk, a csokoládé és chips helyett, emellett fontos a napi 2-3 liter folyadék bevitele: víz, tea. A rendszeres testmozgás is elengedhetetlen. Az ideális hetente 3-4 órát mozogni, de nem egyszerre, hanem az egész hétre elosztva. Ha tehtetjük, hetente egyszer szaunázzunk. Ezután jöhetnek a különféle krémek, gélek, illóolajok, gyógyteák, tekercselések, gumiharisnyák.