Öko mosószer

A Winni’s Naturel öko mosószer és öblítőszerek az egyik legjelentősebb gyártó termékei Olaszországból. A környezetbarát mosószerek 100%-ig lebomló, növényi alapanyagokból, illetve csíramentes vízzel készülnek – így hosszabb ideig is eltarthatók. A Winni’s öko mosószerek alapanyagaitól a gyártáson át a csomagolásig mindenben elsődleges szempont a környezet és a felhasználók védelme. Hipoallergén, nikkelmentes és allergizáló anyag-mentes termékek.


Mit nevezünk öko mosószernek?

Manapság nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik mosószer az, melyet hazaviszünk a boltból. Ez függ attól, hogy „mire esküszik az anyukánk”, mit látok a reklámokban, milyen az ára, milyen életmódot élek,....és még rengeteg mindentől.

Amint elhatározzuk, hogy bio vagy öko mosószert fogunk használni, máris szűkebb a kör, és tettünk egy lépést nem csak magunkért, de a környezetünkért is.

Azt nevezzük öko mosószernek, amely kizárólag növény alapanyagokból készült, nem tartalmaz kőolaj származékot, hipoallergén, SLS és SLES mentes. Ne keverjük össze az olcsóbb, környezetkímélő termékekkel, mert ez két teljesen külön kategória!

Miért használj te is öko mosószert?

Íme néhány érv, hogy miért is használj öko mosószert TE is a mindennapokban:

1. Az öko mosószerekkel ugyan olyan tisztára tudod mosni a ruháidat, ágyneműket mint a hagyományos mosószerekkel. Viszont, az öko mosószer teljesen lebomlik a természetben, nem terheli a vizeket, és ez egy hosszútávú életforma, mivel a mosó hatása pont ugyan olyan jó, mint a hagyományosé.

2. Ha viszket a bőröd, ekcémás vagy, kisbaba van otthon, mindenképpen érdemes átállnod az öko mosószerre, mivel az nem terheli a különböző kémiai anyagokkal a bőrödet egész nap.

3. Sokszor megfeledkezünk a kisállatokról, és észre sem vesszük, hogy néha azért prüszkölnek, tüsszögnek vagy picit nehezebb a légzésük, mert a kis pokrócukat hagyományos mosószerrel mostuk, ami bizony irritálhatja az ő legfontosabb érzékszervüket, az orrukat! Tudnod kell, hogy a legtöbb öko mosószer vegán, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt, és az illatanyag is természetes benne és nem szintetikus.

4. Ha már a vegánoknál tartunk, akkor egyre több ember éli ezt az életmódot. Nekik is rendkívül jó megoldás az öko mosószer, hiszen összhangban van az ő életmódjukkal. Figyelem, fontos megnézni, hogy a terméken van-e Vegán minősítés! Ha igen, akkor bátran vegyük meg.

5. Mindig halljuk, hogy egy tisztítószer ne tartalmazzon foszfort és foszfátot. De miért baj ez? Azért, mert a foszfor és foszfát ha a vizekbe kerül, akkor algásodást okoz. Az algásodás megakadályozza, hogy a víz „lélegezzen” és így, egy idő után elhalnak a vízi állatok és növények. Ezért figyeljünk oda erre a kritériumra is!

+1 érv

Régen, amikor még mosógépek sem voltak, akkor is kizárólag házi készítésű mosószappant használtak, nem szintetikusan előállított mosószert. A mai gyártási technológiák nagyon megkönnyítik az életünket azzal, hogy van választási lehetőségünk.

Vásárlásnál figyeljünk oda arra, hogy az adott mosószer legyen: - hipoallergén - vegán - újrahasznosítható csomagolásban - SkinEco minősítése - növényi alapanyagokból gyártott - nikkel, króm és kobalt tesztelt

Védd a környezetet öko mosószerrel!

Nem mindig a legolcsóbb megoldás a legjobb, ezért érdemes időt szánni a címke elolvasására. Törekedjünk az utántöltő vagy az XXL verziós csomagolásra, ezzel is védve a környezetünket.

Sokszor megtévesztő a vásárló számára, hogy a nem öko termékek zöld vagy valamilyen természetesnek tűnő csomagolásban vannak, így megtévesztve első látásra a vevőt. Azt is elfelejtjük, hogy a koncentrátumok a mi és környezetünk védelmét szolgálják.

Meg kell tanulnunk, hogy a koncentrátum azért van, hogy kevesebb mosószert használjunk, ezáltal kíméljük a földet, hogy kisebb legyen a szállítási költsége egy terméknek, ezáltal kevesebb kamion fut az utakon, kisebb csomagoló anyagot gyártunk le, így kevesebb műanyagot használunk fel.

Használat után a szelektív hulladékgyűjtőbe érdemes kidobni a csomagoló anyagot. Sokszor, ha interneten rendelünk, akkor van lehetőség akár kismintát is kérni, hogy meggyőződhessünk a termék minőségéről vásárlás előtt.

Kérdésed van az öko mosószerekkel kapcsolatban? Segítségre van szükséged a választáshoz? Hívj a +36 30 971 7454 telefonszámon!