6+1 Tipp, hogy a babafürdetés mindkettőtöknek élvezetes legyen

Szükséged lenne néhány bevállt tanácsra, hogy a babaürdetést Te is és a kicsi is évezzétek?

A Babafürdetés néha egy nehéz feladat a szülök számára, ám lehet ezen változtatni! Fontos, hogy ez egy kellemes élmény legyen mind a kisbabának, mind a szülőknek is. Ebben a rövid cikkben 6+1 javaslatot adunk nektek, hogyan tehettek élvezetesebbé a kis lurkó fürdetését!

Baba lepedőben fürdetés után

 

  1. Figyeld a baba hangulatát

Ha éhes a baba vagy éppen etetés után van, nem valószínű, hogy jó hangulatú fürdetés lesz. Viszont, ha várunk egy picit „vacsi” után – körülbelül fél órát -, sokkal jobb hangulattal vághatunk neki a meleg fürdővíznek!

  1. Vigyél élvezetet a fürdetésbe

Aktívan vegyél részt szülőként, ne csak gyorsan megmosd a kicsit, törekedj arra, hogy minél jobb hangulatban teljen el a fürdés. Dúdolj neki, játssz vele a kádban, mesélj neki valamit!

  1. Óvd meg egészségét

Óvakodj a vegyi alapú mosakodószerektől, használj lehetőleg természetes alapanyagú termékeket. A Helan Babafürdető gél pontosan erre nyújt megoldást, megóvja a kicsi bőrét, használható a teljes testen, és Vegán. Hipoallergén, tartósítószer és színezékmentes, fémérzékeny gyermekeknek is használható! Egyszerűen a tökéletes választás kisbabák és érzékeny bőrű kisgyermekek számára.

Winnis öko babamosószer babaruák mosásához babafürdetés után

  1. Ne hagyjuk egyedül egy percre sem

Lehetőleg készítsünk elő mindent, ami szóba jöhet fürdetés kapcsán előre, a szappant, a törölközőt, előre engedjünk vizet, ha zenét szeretnénk halkan rakni a mobilunkat. Ne hagyjuk ott a kicsit fürdetés közben, ugyan a víz volt a megszokott közege, mindig érdemes felügyelni a kicsit közelében.

  1. A babafürdetés kezdése

A babát a karunkra helyezve óvatosan helyezzük a vízbe, viszont csak miután ellenőriztük a víz hőmérsékletét! Ezt nem a tenyerünkkel érdemes csinálni, inkább a könyökünkkel. Mosdatáskor lehetőleg minden hajlatot, ráncot gondosan mossunk meg.

  1. A család bevonása

Mindenképp érdemes bevonni a családot, ha az Apuka otthon van akár ő is jöjjön be velünk a fürdőszobába, ha a Nagyi vagy Papa akkor ők. Nem kell, hogy aktívan részt vegyenek a fürdetésben, de a közelségük sokat jelenthet a babának a jövőben.

     +1 Fürdetés utáni ápolásWinni's öko babamosószer babaruhákra és érzékenybőrű emberek számára

A baba egészségének megóvása a fürdetés után is elengedhetetlen. Első sorban fürdetés után ne dörzsöljük a kicsit törölközővel, inkább gyengéden itassuk fel a vizet. Majd ápoljuk a bőrét, mielőtt pelenkázzuk és öltöztetjük. Fürdetés utáni bőrápoláshoz a Helan Linea Bimbi BIO babaolajat ajánljuk, szintén vegán termék, és kitűnően használható az újszülöttek hajából a koszmó eltávolítására. Pelenkázáshoz pedig a Helan illatos bio rizshintőport ajánljuk, amely abszolút nem irritálja a kis csöpség testét. Zablisztnek köszönhetően pedig gyulladásgátló hatása segít megelőzni a baba lágyéki irritációját, kipirosodását, kidörzsölődését!

Amennyiben egy nagyon aranyos videót is szeretnél megnézni a babafürdetésről, ajánljuk figyelmedbe a Nők Lapja Café videóját!