Arc szérum használata – Hogyan, miért és mikor?

Biztos te is sokat hallottál már az arcszérumokról, és azon tűnődsz, miről is szól a felhajtás. Ezek a kozmetikumok arra valók, hogy megújítsák bőrödet, és ragyogóbbá, fiatalosabbá, foltmentesebbé és összességében egészségesebbé és szebbé tegyék. De nem vagy egyedül, ha nem vagy benne biztos, hogyan történik helyesen az arc szérum használata. Az arckrém felvitele után? Csak éjszaka kell alkalmazni? És mennyit használj belőle? Ha ezek a kérdések eddig visszatartottak az arcszérumok használatától, olvasd el, hogyan használhatod az arcszérumot, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.

Először is, mi is pontosan az arcszérum?

Az arcszérum több, mint egy egyszerű krém vagy testápoló. Konzisztenciájával, amely a gél és a folyadék között lebeg, ezek a könnyű termékek a bőr felszíni rétegeibe való behatolásra szolgálnak, hogy mélyebb szinten kezeljék a bőr bizonyos problémáit.  Például javítják a finom vonalak és ráncok megjelenését, kiegyenlítsék. a bőr tónusát vagy a bőr általános kivilágosodását. Finom textúrájuk – nem túl vastag, nem túl nehéz – kiváló választássá teszi azokat a zsíros bőrtípusok számára, akiknek esetleg egy sokkal könnyedebb termékre van szüksége. De az igazság az, hogy a gyártók általában olyan szérumokat terveznek, amelyek szinte minden bőrtípus igényeit kielégítik.

arc szérum használata

Mikor ajánlatos az arc szérum használata?

A legtöbb arcszérum biztonságosan alkalmazható naponta kétszer – egyszer reggel a megtisztított arcra, a többi smink előtt és egyszer este lefekvés előtt. De ne felejtsd el elolvasni az arcszérum használata előtt a címkéjén található utasításokat további információkért. Egyes szérumokat napközben el kell kerülni, míg néhány szérum akkor fejti ki maximálisan hatását, amikor süt a nap. Ezért olvasd el az adott termék összes utasítását, mielőtt bármilyen szérumot beépítenél a napi arcápolási rutinodba. Nem tudod, hogyan építsd fel a megfelelő bőrápolási rutint? Olvass tovább, ha többet szeretnél megtudni a tökéletes bőrápolási rutinról.

Mennyi arcszérumot használjak?

A szérumok nagyon erősek és magas hatóanyag-koncentrációjúak, így már egy kevés is sokat segít belőlük. Vékony, könnyű réteggel szeretnéd befedni az arcod, hogy a termék gyorsan beszívódjon bőrödbe. Általános szabály, hogy körülbelül borsónyi mennyiségű arcszérum elegendő. Ha a szérumhoz csepegtető is tartozik, még jobb! A cseppentővel szabályozhatod a felhasznált szérum cseppek számát, és szükség esetén bármikor hozzáadhatsz még egy-két cseppet. A Helan új L’Antirughe ránctalanító, bőrmegújító szérumai könnyen használható csepegtetővel rendelkeznek, amely megkönnyíti és problémamentessé teszi az arcszérum felvitelét. Körülbelül 3-4 csepp arcszérum elég ahhoz, hogy enyhén befedje az egész arcot.

Ahogy már említettük, az arcszérumok nagyon magas koncentrációban tartalmaznak aktív összetevőket, például antioxidánsokat, mint a C-vitamin, zöld tea kivonat és rezveratrol. Ezeket a szérumokat érdemes reggel felvinni, hogy egész nap védjék bőrödet, míg a retinolt vagy hámlasztó savakat tartalmazó termékek (például glikol, tejsav vagy szalicilsav) a legalkalmasabbak éjszakai használatra, mivel ezek érzékenyebbé tehetik a bőrt a napfénnyel szemben. A kifejezetten hidratáló szérumok reggel és este is használhatók.

Arc szérum használata és felvitele helyesen

Ellentétben más bőrápoló termékekkel, mint például a sűrű arckrémek és hidratálók – amelyeket ajánlatos felfelé haladva bőrödbe masszírozni – a szérumokat az ujjbegyekkel vagy a tenyerével kis koppintással kell felvinni az arcra. Ne dörzsöld be túlzottan a bőrbe, hagyd, hogy a szérum magától beszívódjon. A felvitelhez cseppents egy borsónyi mennyiséget (kb. 3-4 csepp) a csepegtetőből a tenyeredbe. Kis és gyengéd ütögető mozdulatokkal vidd fel a szérumot az egész arcodra, nyakadra, dekoltázsodra. Várj néhány percet, amíg a szérum teljesen behatol a bőrödbe, mielőtt folytatnád a bőrápolási rutint.

Használnom kell arcszérumot és hidratálót is?

Attól függ. Általában igen, mivel különböző célokat szolgálnak, a hidratálók abban különböznek a szérumoktól, hogy általában sokkal sűrűbb krémek, amelyek a bőr egész napos hidratálására összpontosítanak. Ez kulcsfontosságú, mert ideális esetben mindkettőt szeretnéd: egy olyan formulát, amely mélyebb szinten foglalkozik bőröd megújításával (szérum), és egy olyant, amely mindennapi kiszáradás ellen véd (hidratáló). Ráadásul olyan sok nagyszerű hidratáló krém kapható, így akár ezen spórolhatsz, és ha kell, pompázhatsz a szérumoddal.

Persze vannak kivételek. Vannak hidratáló szérumok, amelyek egészen szépen hidratálják a zsíros bőrt (valószínűleg nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy rendkívül száraz arcbőrön elvégezzék a munkát). Illetve a szérum használata az időjárástól is függ, sokszor nyáron, amikor magasabb a páratartalom a levegőben, egy sűrű hidratáló krém túlzásba eshet. Ebben az esetben önmagában is használhatsz szérumot.

Mi a helyes sorrend a bőrápoló termékek használatában?

arc szérum használata

Évekig a bőrápolási rutinok három alapvető lépés körül forogtak: tisztítás, tonizálás és hidratálás. Ez egy egyszerű, áramvonalas, költséghatékony megközelítés volt – ki ne tudna időt fordítani arra, hogy megmossa arcát, ráfröccsennt egy kis tonikot és hidratálja? Ennyi és kész. Az arcszérum kifejezés alig szerepelt a lexikonban.

Valahol azonban a dolgok sokkal bonyolultabbá váltak. Napjainkban bőrápoló termékek százai sorakoznak a kiskereskedők polcain és népesítik be az online piactereket. Vannak olajak, esszenciák, tisztítóvizek, elmosódó krémek, ragyogó testápolók, kézi hámlasztók, kémiai hámlasztók, balzsamok, vajak és erősítők. Nem beszélve a szemkörnyékápoló krémekről, nyakkrémekről, arcmaszkokról, arcradírokról, sötét foltjavítókról és a lista hosszan folytatható. Valahol ezeknek a termékeknek a közepén ott van az arcszérum.

A tisztítás, tonizálás és hidratálás valószínűleg már a bőrápolási rutinod része. Most azonban, hogy jobban megértetted az arcszérumok használatát, itt az ideje, hogy beszerezd a bőrtípusodnak legjobban megfelelő szérumot, és útnak indulj az egészséges és ragyogó bőr felé.

  • A bőrápolás általános alapszabálya, hogy haladj a legkönnyebb terméktől a legsűrűbb, leggazdagabb felé.

Az arcszérum használatának módja óriási szerepet játszik a hatékonyságában. Javasoljuk, hogy az összes bőrápoló terméket meghatározott sorrendben használd, hogy a legtöbbet hozd ki az egyes termékekből. Így használd az arcszérumot hidratáló krémmel, tonikkal és más bőrápoló termékekkel sorrendben:

  1. Tisztítás
  2. Hámlasztás (opcionális)
  3. Tonizálás
  4. Szérum
  5. Szemkrém
  6. Hidratáló krém (nappali vagy éjszakai krém)
  7. SPF krém (reggel)
  8. Bónusz lépés – fátyolmaszkok! (Tisztított arcra, szérum előtt)

Szeretnél még többet megtudni a zöld életmódról?

Ha szeretnél hatalmas akcióinkról, termékeinkről és a zöld életmódról még többet megtudni, kövesd Instagram és Facebook oldalunkat!

Tekintsd meg az RTL klub műsorát, ahol az ÖkoABC vezetője, Szilvi ad mélyebb betekintést az Öko mosószerek és tisztítószerek előnyeibe, használatába.