Kezelési tanácsok babahordozók tisztításához a MAGYARINDA ajánlásával

Ezeket a javaslatokat feltétlenül tartsd be, hogy a csatos hordozód sokáig megőrizze a színét, fakulás és kopás nélkül, sőt akár több babát is hordozhass ugyanazzal a babahordozóval (persze nem egyszerre, hanem egymás után).

A babahordozó leginkább szennyeződő része a hordozó vállpántjainak felső része. Ez a rész különösen hamar átnedvesedik a fogzó, rágcsáló baba nyálától, és így mindenféle piszok, maszat és persze baktériumok is megtelepedhetnek ezen a részen. Hogy ne kelljen a hordozót állandóan mosnod, ezt a területet megvédheted egy puha frottír pántvédővel is, amit akár naponta is kimoshatsz, vagy könnyen cserélhetsz is.

HOGYAN MOSD KI A CSATOS HORDOZÓD?

  1. A nagyobb szennyeződéseket nagyjából távolítsd el tiszta vízzel, majd kímélő mosószappannal kézzel, vagy puha törölközővel óvatosan tisztítsd kend be a foltot. Ne használj durva eszközt pl. kefét, dörzsszivacsot.
  2. Előmosás után nyugodtan moshatod mosógépben is 30 fokon, kímélő, rövid programmal. Így csináld:
    1. Csatold össze a csatokat, húzd be a hevedereket és tekerd is fel őket, hogy ne lógjanak
    2.  Ezután tedd a csatos hordozódat a saját zsákjába, majd zárd be a zsák száját, ne bújhasson ki a hurci és a lógó pántok, hevederek, csatok nehogy mosás közben beakadjanak. Ha így teszed a gépbe, kíméled a textíliát is. (tipp: használhatsz mosózsákot, vagy párnahuzatot is.)
    3. Válssz egy 30 fokos rövid programot
  3. Centrifugáld alacsony fordulatszámon (max. 700-800 ford.)
  4. Használj folyékony mosószert, mert a szemcsés mosószer szemcséi minden fordulatnál koptatják a textilt.
  5. Csak a belseje felől vasald (de egyébként nem szükséges vasalni), a hevederekhez, gumikhoz, műanyag alkatrészekhez ne érjen a vasaló!

AMIKET NE CSINÁLJ

  • Szárítógépben nem szárítható
  • Vegyileg nem tisztítható
  • A babád érzékeny bőre védelmében öblítószert, lágyítót ne használj. Ha szeretnéd, hogy a hordozód finom illatú legyen, használj természetes enyhe illatú mosószert, illóolajat vagy mosóparfümöt.

MILYEN MOSÓSZERREL MOSD A CSATOS HORDOZÓDAT?

A WINNI’S öko mosószereket alaposan teszteltük a Magyarinda babahordozók mosásához. Ezt a márkát nagyon jó szívvel ajánljuk számodra is.

Nemcsak a hordozók, de babaruha ill. természetesen az egész család ruhájának mosására is tökéletesen alkalmas. A WINNI’S mosószerek hipoallergén, természetes alapanyagokból készülnek, öko minősítéssel rendelkeznek és a vegánok számára is ideális választás a kíméletes, tiszta és illatos mosáshoz. Koncentrátumként csomagolják, és gazdaságos utántöltõ kiszerelésben is kapható! 

8 DOLOG, AMI MIATT KIVÁLÓ A BABAHORDOZÓK MOSÁSÁHOZ IS:

  • FEHÉR és SZÍNES ruhákhoz egyaránt használható
  • Hipoallergén, kisbabád ruháinak mosásához is tökéletes
  • rendkívül gazdaságos, koncentráció
  • ELÉRHETŐ ÁRON kapható
  • finom illata van,
  • alaposan tisztít,
  • környezetbarát, biológiailag tökéletesen lebomlik
  • VEGÁN, mert állatokon nem tesztelt, csak növényi alapanyagokból készült
  • Nem tartalmaz propilen-glikolt, foszfort, színezéket vagy más ártalmas mesterséges adalékot