Mit jelentenek az öko szimbólumok

Nálunk az ÖkoABC-nél, 2 szempont van leginkább szem előtt: az első, hogy az egészségre nem káros termékeket forgalmazzunk, második a természetre nem káros, ökológiailag megfelelő termékeket forgalmazzunk.

Megannyi helyen fellelhető szimbólumokat használunk mi is. Fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő piktogrammokkal tudjanak vevőink tájékozódni mint az online térben, mint a webshopunkon.

A következő szimbólumok mögött ezek a jelentések állnak:

Vegán piktogramVEGÁN TERMÉK:  ezzel a piktogrammal megjelölt termékek csak növényi alapanyagokból készültek. Némely esetben fel van tűntetve, hogy hány % a természetes összetevő, ezekben az esetekben igen magas (96% feletti) természetes összetevőkből áll a termék.

Bio PiktogramBIO TERMÉK: ezen termékek BIO alapanyagokból készültek, vagy maguk a termékek BIO minősítésűek. Termékeink zöménél nem a magyar BIO minősítés a számottevő, hanem a külföldi.

Öko piktogramÖKO TERMÉK: ezek a termékek öko minősítésűek, vagy Öko gazdálkodásból, ökológiailag nem káros alapanyagokból készültek.

Hipoallergén piktogramHIPOALLERGÉN TERMÉK: ezek a termékek érzékenybőrűek, allergiára hajlamos emberek számára IS használhatóak. Mivel nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, így tökéletesen használható (akár ekcémával küzdő) személyek számára is.

Állatokon nem tesztelt piktogramÁLLATKÍSÉRLET MENTES: ez a szimbólum azoknál a termékeknél található, amelyek nem vonhatóak össze állatokra káros tényezővel. Ez kifejezetten a kozmetikumainknál releváns, hiszen megannyi cég állatokon tesztelik termékeiket, az ÖkoABC-n forgalmazott kozmetikumok egyike sem ilyen!

Gyógyhatású piktogramGYÓGYHATÁSÚ: azon termékeink kapták meg ezt a szimbólumot, amelyeknek van pozitív élettani hatásuk. Így például a gyógykenőcseink, melyek fantasztikusan hatásosak például izomfájdalom, bőrszárazság, szegény vérkeringés esetén. Figyelem, nem gyógyszernek minősülő termékekről van szó!

Laktózmentes piktogramLAKTÓZMENTES: termékeink nem tartalmaznak laktózt. Így a laktóz intoleráns vagy érzékeny emberek is nyugodt szívvel fogyaszthatják őket.

Gluténmentes piktogramGLUTÉNMENTES: ezen termékek nem tartalmaznak glutént.

Pálmaolaj mentes piktogramPÁLMAOLAJ MENTES: Cégünk szívügye a természet, így az erdőirtások, pálmafák kivágása is. Így ezen termékek nem tartalmaznak pálmaolajat.

fémre tesztelt piktogram  FÉMRE TESZTELT: ezen termékek fémre teszteltek, így akiknek allergiájuk van vagy érzékenységük, Ők is nyugodtan használhatják termékeink amelyek meg vannak jelölve.

 

MAGYARÁZAT: Próbálkoztunk a logika határain belül maradni a piktogrammokkal. Így például azok a termékek amik elkészítéséhez nem lehet/nem kell pálmaolajat felhasználni, nem feltétlen kapták meg a PÁLMAOLAJ MENTES szimbólumot. Egy konkrét példa: Winni’s mosószer elkészítéséhez nem kell pálmaolaj, javarészt egyik mosószer elkészítéséhez sem használják, így ez a termék is pálmaolaj mentes, de nem jelöltük meg hiszen nem lenne logikus.