A ráncok kialakulása 3. rész

Hogyan lassítható az öregedés?

Az időben elkezdett és az életkornak megfelelő ápolással sokat tehetünk azért, hogy bőrünk minél tovább megőrizze tömörségét, feszességét.

18 éves kortól:

Ekkor nincs még másra szükség, mint gyengéd tisztítószerekre és nappallra UV-szűrővel ellátott hidratálóra. Akinek kicsit szárazabb a bőre, annak éjszakára zsírosabb krém javasolt.

20 éves kortól:

Használjunk antioxidáns hatóanyagokat tartalmazó készítményeket, hogy az idő előtti öregedésért felelős szabad gyökök kialakulását fékezzük.

35 éves kortól:

Ideje áttérni az öregedésgátló kozmetikumokra.

45 éves kortól:

A női test egyre kevesebb gesztagént és ösztrogént termék, ezért a bőr elvékonyodik, a ráncosodási folyamat felgyorsul, és megjelennek a barnás elszínőzédések is.Ne csak a ráncokat kisimító krémeket alkalmazzunk, hanem egészítsük ki az ápolást speciális szérumokkal, amelyek táplálják, simábbá teszik a bőrt, teltebbnek mutatják az arcot. És kerüljük a túl sok napot.

55 éves kortól:

Gazdag állagú krémet maszírozzunk az arcba és a nyakba, vegyünk részt évente kétszer kozmetikai kúrán, amikor például ultrahanggal juttatják a bőr melyebb rétegeibe a regeneráló hatóanyagokat. Ha lehetőségünk van rá, naponta többször krémezzük be az arcunkat.