A DIY ékszerek pluszt adnak a mindennapjaihoz

Tény, hogy számos szebbnél szebb ékszer létezik ma már, függetlenül attól, hogy ki milyen stílusú és típusú kiegészítőket kedvel. A karkötők, nyakláncok, gyűrűk, fülbevalók és egyéb szépségek tárháza gyakorlatilag végtelen. Viszont ha valaki mégsem találja e széles választékban azt, amely igazán passzolna hozzá és valahogy még a legszebb alkotásokból is hiányzik valami, remek megoldás lehet valamilyen DIY ékszer készítése és viselése.

Mik azok a DIY ékszerek?
A rövidítés az angol „Do It Yourself”, vagyis csináld magad kifejezésből ered, vagyis minden olyan kiegészítő ide tartozik, amelyek saját kezűleg alkottál meg. Tulajdonképpen olyan különleges ékszerek ezek, amelyek mindegyike rejt magában valamilyen különlegességet. Egyrészt már önmagában az a tény, hogy te magad álmodtad és alkottad meg amit viselsz, egyedivé teszi ezeket az apró, finom szépségedet. De ha ahhoz van kedved és affinitásod, akár életigenő gondolatokkal is felruházhatod az új kiegészítődet ha szeretnéd. Ezek lehetnek pozitív gondolatok, megerősítés vagy bármilyen olyan plusz, amely ha viseled az ékszert, hatással lesz a kisugárzásodra és minden pillanatban kapsz egy kis plusz erőt a mindennapjaidhoz. A lényeg, hogy mikor rápillantasz a kezedre vagy belenézel a tükörbe, tudj egy kis erőt meríteni a viselt ékszeredből a mindennapjaidhoz.

Kézzel készült energia gyönyörű ékszerek formájában
A fentiek akkor érvényesülnek a legjobban, ha az ékszerek kézzel készülnek, vagyis ha az elemeket te magad állítod össze a jövőbeni kiegészítőhöz. Mielőtt még megrettennél, nem kell aggódnod, a különböző alapok, valamint csoda szép gyöngyök és kiegészítők segítségével nem lesz nehéz feladatod, ha karkötőt, fülbevalót, nyakláncot vagy akár gyűrűt szeretnél készíteni. Ha pedig úgy érzed, nem vagy biztos magadban, akkor bátran meríts ihletet az interneten talált tartalmakból, amelyekhez a Gyöngyékszerbolt oldalán például remek forrásokat találsz.

Ajándékba is készülhetnek
Ezek a nem mindennapi DIY ékszerek remek ajándéknak is bizonyulhatnak, jeles alkalomra vagy csak úgy is meglepheted vele valamelyik szerettedet, legyen szó rokonról vagy barátról. Alkothatsz páros barátság karkötőt, amely segítségével akkor is közel érezheted magadhoz a legjobb barátnődet, amikor távolt vagytok egymástól, de a párodat is meglepheted egy ilyen kiegészítővel, amely által pedig a kapcsolatotok erősíthető meg. Lehet egy kapocs közöttetek ilyen módon az édesanyáddal vagy más olyan emberrel, aki közel áll a szívedhez. Sőt, ha tudod, hogy valaki a környezetedben embert próbáló feladat előtt áll vagy egy igen nehéz periódusát éli az életének, őt is meglepheted egy ilyen ékszerrel.

A készítés folyamata?
Az első és legfontosabb, hogy fejben álmodd meg, milyen típusú ékszert tudnál magadon elképzelni és mit készítenél szívesen. Ehhez érdemes összeválogatni a megfelelő alapanyagokat. A gyöngyök terén dönthetsz a színek alapján, de választhatsz ásványokat is, amelyeknek különböző hatása és jelentése van. Az pedig, hogy milyen alapra fűzöd fel ezeket és mit hozol ki belőle, az egyedül csak rajtad múlik. Ha a készítés közben pedig csak pozitív dolgokra koncentrálsz, ezeket az érzéseket bármikor előhívhatod majd magadban, amikor éppen erre van szükséged.

Ha úgy érzed, valami nem az igazi
A fentiek szintén igazak akkor, ha alapvetően nem is ékszert keresel, de valami nem stimmel az életedben, nagy feladat előtt állsz vagy jól jönne egy kis pozitív energia a mindennapjaidhoz. Mindezeket ugyanis el tudod hozni magadnak egy jól megválasztott DIY ékszerrel. Vannak az ember életében olyan életszakaszok, amikor valami úgy egy az egyben nem stimmel és jól jönne egy kis lökés mindennek, hogy végre pozitív irányba induljanak el a dolgok. Ha elgyengültél, ha azt érzed, hogy fogy az energiád, akkor neked is jól jönne most egy ilyen kiegészítő, amely hatalmas erőt adhat a mindennapokhoz.