Narancsbőr megelőzése és kezelése – Tippek, okok, tudnivalók

A narancsbőr, más néven cellulitisz, nagyon sok nőt, és sok mindenki számára meglepő lehet, de férfit is érint. Cikkünk arra nyújt segítséget, hogy hogyan tudjuk megelőzni, illetve, ha már van narancsbőrünk, mi a tenni való, amivel javítható az állapota.

Mi az a narancsbőr?

A narancsbőr lényegében az a jelenség, amikor a bőr alatti zsírsejtek megjelennek a bőrön, annak okából, hogy átjutottak a kötőszövetbe. A bőr rugalmassága egyre kisebb, Ez kisebb vagy nagyobb dudorok, gödröcskék kialakulásához vezet, amely sok embert a narancshéjra emlékeztet, innen is kapta a nevét.

narancsbőr vízben

Mi a kiváltó oka a narancsbőrnek?

A narancsbőrnek rengeteg kiváltó oka lehet, egészségtelen életmód, és épp akár genetika is. Vannak azonban olyan tényezők, amik a leggyakoribb kiváltó okok között vannak:

  • Egészségtelen táplálkozás
  • Anyagcsere lelassulása
  • Magas BMI, azaz testzsírszázalék
  • Dehidratáltság
  • Aktív testmozgás hiánya
  • Genetika

Egy szó, mint száz, a meglehetősen egészségtelen életmód általában a ludas, az elhízottság, és nem mozgás. Szerencsére így akár tenni is tudunk abszolút a narancsbőr ellen!

Kinél alakul ki a narancsbőr?

A narancsbőr bárkinél kialakulhat, nyilván a fent említett tényezők nagyban elősegítik a kialakulását. Demográfiailag általában a nők az elsőszámú célpontjai, akár a nők több mint 90%-t érintheti, kortól függetlenül. Ez általában bőrtípustól független, nincs meghatározva, hogy a zsírosabb vagy száraz bőrűeknél lenne más hatása.

Mit tudunk tenni narancsbőr ellen?

A megelőzés folyamata igazából nem annyira összetett, persze, ha nem a genetikus verzióról van szó (nyilván valóan, ha az elhízás egyéb okból történik pl.: pajzsmirigy problémákból, szintén nincs nagyon mit tenni).

narancs cikk Nagyon röviden amit lehet tenni narancsbőr ellen, az a rendszeres testmozgással, napi legalább 2-3 liter víz elfogyasztásával és a kiegyensúlyozott egészséges táplálkozással lehet.

A rendszeres testmozgás azt takarja, hogy lehetőleg hetente többször végezzünk aktív mozgási feladatokat, mondjuk minimum heti 3-szor menjünk el egy hosszú, legalább 5 km sétára, még jobb, ha tudunk egy kis kardió mozgást végezni, mint egy kocogás-, futás.

A megfelelő vízfogyasztás iszonyú fontos, és nem, nem lehet diétás kólát meg cukormentes gyümölcslét fogyasztani. Legalábbis ameddig a narancsbőr eltüntetése és a fogyás a cél. A legjobb a tiszta víz, minden mentes teák, esetleg egy kis kávé fogyasztása.

És az a fránya kaja… Persze, milyen jól esik egy jót nassolni este tévézés közben, vagy elnyalni egy hideg fagyit nyáron a hőségben. Viszont ez így nem megfelelő sajnos. A legjobb gyakorlat a napi 5, kis adagú, egészséges tápanyag bevitele, lehetőleg az időben minden nap ugyan akkor.

 

Hogy néz ki a narancsbőr elleni kezelés?

A megelőzésnél említett élettani változtatások rengeteget segítenek az enyhítésében. Ezek mellett használhatunk olyan krémeket az érintett bőrfelületeken, amik segítik megőrizni a bőr rugalmasságát, vagy éppen visszanyerni azt. Úgy komoly beavatkozás nehezen lehetséges, amennyiben orvosi tanácsokra vagy kíváncsi, kattints ide.

Itt egy szuper Narancsbőr elleni krém.

Manapság megannyi ilyen termék van a piacon, azonban a legjobb választás egy Helan bio Cellulit elleni termék lehet, hiszen kezeli az érintett felületet, és ezzel sem a szervezetünkbe, se a természetbe nem viszünk be kemikáliákat. Nem véletlen, hogy ez a narancsbőr elleni krém fantasztikusan hatásos, emellett egészséges és még a bőrödet sem fogja roncsolni.