Csodálatos natúr összetevők a krémekben!

Te is szinte minden nap találkozol a következő összetevőkkel?

Shea vaj, kókusz vaj, mandulaolaj, makadámiadió-olaj,…. Szépen hangzó natúrkozmetikum összetevők. De mitől sárgás, barnás egy arckrém vagy éppen fehér? Most megfejtjük. 

Shea vaj – A finomított shea vaj illata semleges, a finomítattlannak viszont már van jellegzetes illata és a színe is sötétebb. Szobahőmérsékleten megszilárdul. A shea vajról írtunk bővebben az előző cikkünkben itt.

Kókusz vaj – Nagyon szép fehér és az illata intenzív kókuszos. 25 fok felett megolvad és ilyenkor enyhén sárgás folyadékká változik, nem kell megijedni sem az állagától sem a színétől. Vissza kell kicsit hűteni.

Mandulaolaj – Enyhén sárgás olaj. A színe nagyban függ attól, hogy hidegen sajtolással állítják-e elő vagy tisztított, finomított. Az illata is ettől függ. Nagyon jó minden bőrtípúshoz, a leggyakrabban használt a natúrkozmetikumokban. 

Makadámiadió olaj – Egy alap olaj fajta, amit szintén gyakran használnak a natúrkozmetikumokban. Kicsit sárgás a színe és enyhe az illata. nagyon jól hidratál és szinte minden bőrtípúshoz ajánlott.

A krémek egy olajos és egy vizes fázisból állnak, vannak összeállítva. Ezt a két fázist úgynevezett emulgeátorok “ragasztják össze”  . A legtöbb natúrkozmetikumban nem a végén kerül bele egy kis növényi hatóanyag, hanem maga az egész krém mindkét fázisa növényi hatóanyag és természetes alapanyag. Mint ahogy természetes alapanyag a többi hatóanyag is (C-,E-,A-vitaminok, hialuronsav)