Gyerek naptej és gyerek napolaj TESZT

Felmerül a kérdés, vajon a gyerekeinken is használhatjuk a rendes naptejet? Persze a válasz ennél jóval összetettebb, szerencsére a bio naptejek és bio napolajak esetében lényegesen egyszerűbb.

Bio naptej teszt

sole bimbi banner

Szerencsére a BIO termékek esetében, nyugodtan használhatjuk a bőrünkön, arcon is és testen is. Figyeljük arra, hogy érzékeny bőrűek esetében a bio naptej hipoallergén is legyen, így nem okoz kellemetlenséget a strandon.

Az ÖkoABC megannyi alkalmazottja kipróbálta a Helan bio napozószereket, teszteltük őket saját bőrünkön. Van köztünk aki könnyen leég, van aki kevésbbé, van akinek érzékeny a bőre, és van aki vegán, így nagyon sok rétegű volt a tesztelő csapatunk. Szerencsére mindenkinél beváltak a termékek, különböző faktorszámoknak megfelelően teszteltük őket, aki nem igazán hajlamos leégésre, annak is javasolt az UVA és UVB sugárzás miatt fizikai fényvédővel ellátott naptejet vagy napolajat viselnie, főként magas sugárzás idején.

Bio napolaj felszívódás

A bio naptej és bio napolaj tesztünknek köszönhetően első kézből láthattuk, hogy a Helan bio napolaj rendkívül jól felszívódik. Kicsik és nagyok bőrén egyaránt. 4 respect tulajdonságának köszönhetően, nem csak minket, de a természetet is védi, erről az ITT elérhető cikkben olvashattok.

Cégünk azonban talált megoldást nem csak a felnőttek javára, hanem a kisbabák és kis gyerekek számára is.

A legjobb naptej gyerekeknekSole Bimbi baba-napozo

A képen látható Helan Sole Bimbi naptej és Helan Sole Bimbi napvédő stick fizikai fényvédővel véd az UV sugárzás ellen. 

A kisgyermekek számára valójában minden elérhető napolajunk és naptejünk használható, sőt, UVA és UVB sugárzás ellen ajánlott is! Egyaránt a Sole Bimbi baba naptejek, és a Helan 4 respect felnőtt naptejek is, mivel a gyermekeknek már nem annyira érzékeny a bőrük általában, mint a kisbabáknak.

A gyerekeknek kevésbbé érzékeny a bőrük mint a babáknak, már termelődött egész sok melanin egészséges esetben. Így is természetesen fontos, hogy védjük az UV sugárzástól.

Ami minden esetben egy fontos kérdés, fizikai vagy kémiai fényvédős naptejet vegyek?

A logikus válasz erre a fizikai fényvédő általában jobb a bőr számára. Ugyan a fizikai UV szűrő a bőrfelületen fejti ki hatását, az aromatikus fényvédővel ellátott Helan naptejek sem károsak az egészségre. Ez az aromatikus fényvédő ugyan kémiai, természetes anyagokból előállított, így táplálja és hidratálja a kicsik bőrét!

A fizikai fényvédőkben a következő főbb alapanyagokat keresd: cink oxid, titánium dioxid. Ezen felül természetesen megtalálhatóak más összetevők, de ők adják a Helan fizikai napvédők esszenciáját.

Legjobb naptej babáknak

A babák bőre, kifejezetten 6 hónapos kor alatt még iszonyú érzékeny. Így természetesen az Ő bőrük még nem készült teljesen fel a direkt napsugárzásra, UVA és UVB sugárzásra. Így a baba naptejek különös jelentőséggel bírnak, még nincs elég melanin a szervezetükben a kellő védelemhez a káros sugárzás elől.

Mivel bőrük érzékeny, így a direkt napsugárzástól érdemes óvni a csecsemőket, lehetőleg jól beöltöztetve vigyük direkt napfényre őket. A védelem sem maradhat el, érdemes olyan naptejet használni, ami gyengéden bánik a bőrrel viszont megfelelő UVA és UVB szűrést biztosít. A kémiai fényvédős naptejeket kerüld, különösen baba korban, a fizikai fényvédővel rendelkező naptej használata a javasolt.

Mit mutat a naptej faktorszáma?

Az SPF kifejezés az angol “Sun Protection Factor” kifejezésből ered, magyarra “Napvédő faktor”-ként lehet lefordítani. Ez a szám jelzés azt mutatja, hogy mennyi időt tudnánk eltölteni a napon mielőtt leégünk. Erről itt tudsz bővebben olvasni!