Hurrá, irány az ovi, bölcsi!

Hurrá, irány az ovi, bölcsi!

Természetes védelem a közösségben is

Legyen szó bölcsődéről vagy óvodáról a gyermek és a szülő életében is egyaránt nagy mérföldkő az első közösségbe kerülés eseménye. Csemetéink azonban nem csak a kortársakkal bonyolódnak ilyenkor közelebbi ismeretségbe, hanem az első komolyabb bacilusforrásokkal is. Érdemes tehát felkészülten nekiindulni a nagy napnak. Ezt ma már olyan öko, illetve bio tisztasági- és ápolótermékekkel tehetjük meg, melyek természetes alapanyagaiknak köszönhetőn fokozottan egészség- és környezetkímélőek.

 A tökéletes tisztasági-csomag titka

Miután a gyermek ruha- és játékarzenáljának zömét elpakoltuk, különös tekintettel a komforteszközökre (cumi, alvóka, kedvenc plüss) már csak egy kihagyhatatlan kellék van hátra a teljes hadikészültséghez. A tisztasági csomag. Korosztályonként, intézményenként, de még évszakonként is változhat, hogy pontosan mit kell tartalmaznia? Az alábbi szériatartozékokon (wc papír, fogkefe, fogkrém, sebtapasz, fertőtlenítő, zsebkendő) túl fontos kiegészítő a popsikrém, amennyiben még nem szobatiszta a gyermek.

A bio Helan Linea Bimbi BIO nyugtató és védő popsikrém természetes összetevőivel kíméletesen óvja a pelenkával fedett területeket. Egyszerre alkalmas a kiütések megelőzésére és kezelésére is. A Helan védőkrémet kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy hatékonyan védje a pelenkás csecsemők érzékeny, sérülésre hajlamos bőrét. Blokkolja a nedvességet és egyéb irritáló anyagokat. A mandulaolajjal és méhviasszal gazdagított formula tápláló, bőrpuhító hatással rendelkezik. Aloe Vera gélt és körömvirág kivonatot tartalmaz, amely biztosítja a krém bőrnyugtató hatását. Ez az egyedülálló keverék egyszerre hidratál és eredményesen véd a bőrpír, kiütések, egyéb irritációk és a lágyéki bőrredők kirepedezése ellen.

“Mosom kezeim”

Szintén ebben az életkorban kezdenek ismerkedni a kicsik az önálló mosakodással. A sáros, zsírkrétás, ételmaradékos kis kezek megtisztításában nyújt segítséget a Helan Linea Bimbi Bio Kukorica- és Zabszappan, ami egy semleges pH értékű, színezékanyagot nem tartalmazó szappan.Kukoricakeményítővel és zabliszttel dúsítva, egyszerre tisztítja, táplálja és puhítja a csecsemők és kisgyermekek finom bőrét.A kukorica- és zabszappan gyorsan könnyű habot képez, egy hihetetlenül kellemes illattal, a finom hab pedig könnyedén leöblíthető.

Hajtetü, a komoly fejtörő

A közösségiélet egyik szintén gyakori és kellemetlen velejárója a kis élősködők felbukkanása. A hajtetü bizony a szülőknek fejtörést, a gyerekeknek pedig viszketést okoz. Az embert komoly dilemma elé állítja, hogy egyből a nullás géphez nyúljon, vagy megvárja, amíg a boltokban kapható vegyszeres készítményektől szálanként hullik ki a haja. Szerencsére a PIDOCCHIO hajtetű elleni megelőző és ápoló BIO készítmények szintén természetes összetevőkből állnak, melyek maximális biztonsággal használhatóak akár újszülött kortól.

A HELAN LINEA BIMBI márka termékei a legkisebbeknek készültek, figyelembe véve az ő különösen érzékeny bőrüket. A szereteten túl ezen termékekkel adhatja a legtöbbet szeme fényének.